nieuws

E-ticket wordt standaard bij KLM

Plannen en organiseren

KLM voert het reizen met een elektronisch ticket met ingang van 1 januari 2005 standaard in op alle vluchten vanuit Nederland. Wie toch een papieren ticket wil moet daar dertig euro extra voor betalen.

KLM voert het reizen met een elektronisch ticket met ingang van 1 januari 2005 standaard in op alle vluchten vanuit Nederland. Wie toch een papieren ticket wil moet daar dertig euro extra voor betalen.

De toeslag is volgens KLM nodig wegens de administratieve en logistieke kosten van het papieren ticket. Reizen met een e-ticket is bovendien volgens de maatschappij in relatief korte tijd heel populair geworden en heeft voor reizigers een aantal voordelen. Zo wordt een e-ticket via e-mail verstuurd en kan het dus niet zoek raken of gestolen worden. Ook kan de passagier met een e-ticket thuis of op kantoor online inchecken.

De toeslag op papieren tickets geldt voor alle papieren vliegtickets, ongeacht of het een retour- of enkele reis betreft en ongeacht of het ticket rechtstreeks bij KLM of via een reisagent wordt geboekt. De toeslag is niet van toepassing wanneer op een bestemming geen e-ticket te krijgen is.

Reageer op dit artikel