nieuws

Geen internet in Nederlandse vliegtuigen

Plannen en organiseren

Op vluchten van Nederlandse vliegmaatschappijen zal surfen en e-mailen voorlopig niet mogelijk zijn. Alleen de KLM heeft plannen voor de toekomst.

Op vluchten van Nederlandse vliegmaatschappijen zal surfen en e-mailen voorlopig niet mogelijk zijn. Alleen de KLM heeft plannen voor de toekomst.

TOEKOMSTPLANNEN

Terwijl verschillende internationale vliegmaatschappijen bezig zijn met het invoeren van e-mail en internettoegang in vliegtuigen hebben Nederlandse vliegtuigmaatschappijen nog geen concrete plannen. Alleen de KLM wil haar passagiers in de toekomst de mogelijkheid geven om tijdens vluchten te surfen op internet en e-mail te versturen. De faciliteiten zullen pas worden ingevoerd als de KLM een optimale verbinding kan garanderen. Wanneer dit zal zijn is nog niet duidelijk.

GEEN PLANNEN

Transavia en Martinair die vooral vakantievluchten organiseren hebben helemaal geen plannen om reizigers internettoegang tijdens de vlucht te bieden. Martinair heeft in enkele toestellen wel telefoons en onderzoekt de mogelijkheden voor internetverbinding. Omdat maar tien procent van de Martinair passagiers zakelijk reist zal internet waarschijnlijk niet tot de faciliteiten gaan behoren.

BELGIË

De Belgische maatschappij Sabena biedt vanaf deze maand in alle business class en sommige economy class toestellen de mogelijk om e-mail of sms-berichten te versturen. Over een jaar wordt het mogelijk om langere e-mailberichten met attachments te versturen. Sabena wil op termijn voor zakelijke reizen en reizen naar verre bestemmingen surfen op internet mogelijk maken.

Reageer op dit artikel