nieuws

Goedkoopste hotels via boekingssites

Plannen en organiseren

Boek je hotels in het buitenland wel eens via internet? Dan ben je het goedkoopst uit als je dat via een boekingssite doet. Boeken via de site van het hotel is duurder.

Boek je hotels in het buitenland wel eens via internet? Dan ben je het goedkoopst uit als je dat via een boekingssite doet. Boeken via de site van het hotel is duurder.

De Consumentenbond zocht uit wat het goedkoopst is: telefonisch boeken, boeken via de site van het hotel of via een boekingssite. Voor dat onderzoek controleerde de bond dertig hotels in Brussel, Parijs, Berlijn en Praag.

Je bent het minste geld kwijt met boeken via boekingssites. Telefonisch boeken is duurder en boeken via de site van het hotel is het duurst. Het opvallendste verschil was hotel Mercure in Parijs. Via de hotelwebsite kost een kamer daar 285 euro, via eBookers 157 euro.

Volgens de bond kan er een flink verschil bestaan tussen de prijs van kamers op de eigen website en de prijzen die telefonisch worden doorgegeven. Via de website van het hotel kostte een kamer in één geval 87,50 euro meer dan de telefonisch opgegeven prijs.

Reageer op dit artikel