nieuws

KLM pakt treinticket-probleem aan

Plannen en organiseren

Sinds 1 oktober kun je met een vliegticket van de KLM gratis met de trein naar Schiphol. Maar verwarring leidde tot een stroom aan bekeuringen. KLM heeft nu een oplossing.

Sinds 1 oktober kun je met een vliegticket van de KLM gratis met de trein naar Schiphol. Echter, de vliegticket moest wel worden voorzien van een speciale NS-code om te gelden als vervoerbewijs in de trein. Maar niet voor iedereen was dat duidelijk. Een flink aantal boetes voor reizigers richting de luchthaven was het gevolg.
OPLOSSING

Het was KLM alles aan gelegen deze klantonvriendelijke benadering snel te veranderen. Vliegtickets hoeven vanaf 1 januari daarom niet meer worden voorzien van de NS-code. Vanaf half december controleren de NS-conducteurs alleen nog op vluchtnummer, datum en afgiftecodes op het vliegticket. Hiermee komen de KLM en de Nederlandse Spoorwegen tegemoet aan de klachten van reisagenten dat zij de vliegkaartjes handmatig van de speciale NS-code moeten voorzien. De conducteurs bestraften zonder pardon reizigers met een ticket zonder de code.

Reageer op dit artikel