nieuws

Mobiele telefoon ontregelt vliegtuigen

Plannen en organiseren

Misschien dacht je dat het verbod op mobiel telefoneren in vliegtuigen een wat overdreven veiligheidsvoorschrift is. Dat blijkt niet het geval.

Uit recent onderzoek blijkt dat een actief mobieltje een vliegtuig compleet van de kaart kan brengen. De Britse ‘Civil Aviation Authority’ publiceerde een onderzoeksrapport over de gevaren van mobiel bellen in vliegtuigen. Daarin wordt gewaarschuwd voor de ernstige gevolgen voor het navigatiesysteem. Het vliegtuigkompas kan het (magnetische) noorden kwijtraken en ook andere apparatuur kan onstabiele en onjuiste informatie doorgeven. Die dataoverdracht wordt namelijk verstoord door de mobiele telefoonsignalen.

Door dit rapport kunnen overijverige bellers hopelijk worden afgeschrikt.

Reageer op dit artikel