vraag & antwoord

Wat wordt er bedoeld met Central American Time?

Plannen en organiseren

Central American Time is de tegenhanger van Central European Time. Het gaat hierbij om een ‘centrale’ tijd op de beide continenten. Dit wordt veel gebruikt in de handel, speciaal in e-business. De ‘centrale’ tijden worden berekend vanaf de GMT, de greenwich median time. Central European Time is GMT +1 uur, of +2 uur in zomertijd, de […]

Central American Time is de tegenhanger van Central European Time. Het gaat hierbij om een ‘centrale’ tijd op de beide continenten. Dit wordt veel gebruikt in de handel, speciaal in e-business.

De ‘centrale’ tijden worden berekend vanaf de GMT, de greenwich median time. Central European Time is GMT +1 uur, of +2 uur in zomertijd, de Nederlandse tijd dus. Central American time is GMT-6 uur, dat is een uur vroeger dan in New York.

Reageer op dit artikel