nieuws

Bacardigirl@hotmail.com kan het schudden

Persoonlijke ontwikkeling

Komische en hippe e-mailadressen mogen dan leuk staan, het verkleint de kans op het vinden van een baan bij online solliciteren. Kandidaten met gekke e-mailnamen worden door de recruiters niet serieus genomen. De bacardigirl@hotmail.com kan het dus wel schudden.

Komische en hippe e-mailadressen mogen dan leuk staan, het verkleint de kans op het vinden van een baan bij online solliciteren. Kandidaten met gekke e-mailnamen worden door de recruiters niet serieus genomen. De bacardigirl@hotmail.com kan het dus wel schudden. Dat blijkt uit onderzoek dat organisatiepsycholoog Kevin Tamanini van de Universiteit van Ohio uitvoerde.

Dronken eekhoorn
Veel sollicitatiebrieven en cv’s worden online verstuurd. Sollicitanten met serieuze e-mailadressen hebben een streepje voor op hun concurrenten met vreemde namen. Als voorbeelden noemt Tamanini: bacardigirl@hotmail.com; bighotdaddy@yahoo.com of dronkeneekhoorn@hotmail.com.

Lolbroeken
Het bewijs daarvoor leverde Tamanini door aan gekke en serieuze e-mailadressen een cv te plakken. Deze liet hij beoordelen door studenten die als personeelsfunctionarissen optraden. Daaruit bleek dat de cv’s die bij de serieuze namen hoorden, veel beter gewaardeerd werden dan die van de lolbroeken. Dit terwijl er inhoudelijk geen enkel verschil bestond tussen de cv’s.

Bron zibb.nl

Reageer op dit artikel