nieuws

Engelse manager wil make-up

Persoonlijke ontwikkeling

Vrouwen die make-up gebruiken zien er professioneler uit. Althans, dat vinden Britse managers.

Vrouwen die make-up gebruiken zien er professioneler uit. Althans, dat vinden Britse managers. Dit blijkt uit een onderzoek van het Engelse communicatie-adviesbureau The Aziz Corporation.

‘PROFESSIONEEL’

Volgens het onderzoek zegt elf procent van de managers dat zij vrouwen die make-up dragen eerder aan zullen nemen dan een vrouw zonder cosmetica op haar gezicht. Vrouwen die geen make-up dragen wekken de indruk dat ze geen moeite willen doen voor een fraai uiterlijk, vinden de managers. Verder blijkt uit het onderzoek dat mannen meer vooroordelen hebben over make-uploze vrouwen dan vrouwen onderling. Slechts vier procent van de vrouwelijke managers neemt geen vrouwen zonder make-up aan, tegenover zestien procent van de mannelijke managers.

Reageer op dit artikel