nieuws

Maak indruk door gedrag

Persoonlijke ontwikkeling

Er zijn secretaressen en secretaressen. Sommigen vallen door hun gedrag op bij hun managers. Dat kleine beetje extra maakt meer indruk.

Wat doet een professionele secretaresse om de samenwerking met een manager soepel te laten verlopen? In de eerste plaats kan haar manager er altijd op vertrouwen dat wat ze zegt, ook daadwerkelijk uitvoert. Zij doet geen halve beloften of toezeggingen. Wat ze niet waar kan maken, zegt ze ook niet toe. Ten tweede vraagt ze door wanneer de manager haar vraagt om wat te doen. Zij neemt niet zomaar aan dat ze begrijpt wat hij bedoelt. Extra informatie geeft weten, samen kunnen ze er achteraf om lachen. Zij doet niet alleen wat er van haar verwacht wordt, maar meer. Zij haar de mogelijkheid om de opdracht goed uit te voeren. Ten derde: zij is natuurlijk ook niet perfect: zij maakt ook wel eens een foutje. En daar doet zij dan ook niet moeilijk over, maar herstelt het weer. Haar manager mag dat best grijpt haar kansen en neemt initiatieven. Dit tot genoegen van haar manager. Wat hij is immer ook geen manager geworden zonder af en toe een risico te nemen.

Reageer op dit artikel