nieuws

Mannen netwerken beter dan vrouwen

Persoonlijke ontwikkeling

Mannen bekleden nog steeds de meeste posities in het hoger management terwijl vrouwen vooral terug te vinden zijn in lagere hiërarchische posities. Dat komt mede doordat vrouwen er niet in slagen effectieve netwerken te creëren die hen vooruithelpen binnen hun loopbaan.

Mannen bekleden nog steeds de meeste posities in het hoger management terwijl vrouwen vooral terug te vinden zijn in lagere hiërarchische posities. Dat komt mede doordat vrouwen er niet in slagen effectieve netwerken te creëren die hen vooruithelpen binnen hun loopbaan. Vaak stoten ze op specifieke barrières die hen verhinderen toegang te hebben tot bepaalde professionele netwerken. Dit meldt Express.be.

Als reactie op de ‘slechtere’ netwerken van vrouwen, worden netwerken opgericht die uitsluitend toegankelijk zijn voor vrouwen, de zogenaamde vrouwennetwerken. Dat stelt Natalie Op de Beeck, die aan de KU Leuven een verhandeling aan het onderwerp besteedde. Ze bestudeerde ook het aandeel van mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt aan de hand van cijfergegevens. Deze cijfers geven duidelijke verschillen aan. Bovendien blijkt nog steeds een loonverschil tussen beide seksen te bestaan.

Bron: Express.be

Reageer op dit artikel