nieuws

Recessie? Niet voor de secretaresse!

Persoonlijke ontwikkeling

De huidige economische dip lijkt secretaressen niet te treffen. Integendeel, de beroepsgroep vaart er wel bij meldt maandblad Avanta.

De huidige economische dip lijkt secretaressen niet te treffen. Integendeel, de beroepsgroep vaart er wel bij meldt maandblad Avanta.

ALLROUND

Hoewel de werkloosheid toeneemt, is de vraag naar -met name hoger gekwalificeerde- secretaressen het afgelopen halfjaar toegenomen. Dat meldt maandblad Avanta, dat sprak met bemiddelingsbureau MOSelect en W&S-bureau Van den Berg en Partners. Juist omdat in veel bedrijven momenteel het management onder grote druk staat, is goede ondersteuning door de secretaresse van levensbelang. Ook worden steeds vaker diverse ondersteunende taken en diensten wegbezuinigd; er wordt dan een beroep gedaan op de allround secretaresse die deze werkzaamheden kan overnemen. Vanwege het toegenomen opleidingsniveau zijn secretaressen inzetbaar op diverse gebieden zoals personeelszaken, facilitair management en PR, aldus directeur Edith Terschegget van MOSelect.

Reageer op dit artikel