nieuws

Stress en schade door koffie

Persoonlijke ontwikkeling

Hoeveel koppen koffie drink jij per dag? Hopelijk niet te veel, want uit onderzoek is gebleken dat koffie je productiviteit en de teamgeest schaadt.

Hoeveel koppen koffie drink jij per dag? Hopelijk niet te veel, want uit onderzoek is gebleken dat koffie je productiviteit en de teamgeest schaadt.

Een lekker ‘bakkie’ koffie om de dag mee te beginnen, een lekker kopje tijdens de koffiepauze; sommige mensen drinken behoorlijk wat koffie op een dag. Je blijft er lekker wakker en alert van. Tenminste, dat denk je.

Overdreven
Uit onderzoek is gebleken dat het stimulerende effect van cafeïne nogal wordt overdreven. Vooral mannen blijken weinig profijt te hebben van een lekker bakje troost. Volgens het wetenschappelijke tijdschrift NewScientist verstoort koffie zelfs de emotionele balans en belemmert het je vermogen om bepaalde taken uit te voeren.

Stress
Sommige werknemers gebruiken de koffiepauze om stressgevoelens tegen te gaan. Uit een onderzoek van de Britse Bristol University blijkt echter dat deze pauze een tegenovergesteld effect heeft. Koffie verergert stress en het schaadt ook nog eens de samenwerking binnen een team. Niet te veel koffie meer drinken dus!

Reageer op dit artikel