nieuws

Vrouwen kunnen veel tegelijk

Persoonlijke ontwikkeling

Waarom zijn vooral vrouwen vaak secretaresse? Voornamelijk omdat zij veel tegelijk kunnen doen. Wetenschappers onderzochten hoe dat komt.

Waarom zijn vooral vrouwen vaak secretaresse? Voornamelijk omdat zij veel tegelijk kunnen doen. Wetenschappers onderzochten hoe dat komt.

SUPERGEN?

De meeste vrouwen zijn goed in het uitvoeren van verschillende taken tegelijk, mannen hebben daar veel meer moeite mee. Zij kunnen zich slechter concentreren en zich maar op een ding tegelijk richten, terwijl vrouwen werken, het huishouden doen, én tijd voor zichzelf overhouden. Hoe dit komt? Wetenschappers van de universiteit van Massachusetts (VS) claimen dat zij weten welk deel van het DNA de mens in staat stelt om van focus te wisselen. Het merendeel van de vrouwen is voorzien van een multitaskend gen. Bij het merendeel van de mannen ontbreekt dit gen.

De conclusie dat een gen verantwoordelijk is voor wel of niet kunnen combineren van meerdere taken, is omstreden. Het onderzoek zou in de toekomst kunnen leiden tot de ontwikkeling van een medicijn die de genen meer onder controle krijgt.

Reageer op dit artikel