nieuws

Wakker blijven

Persoonlijke ontwikkeling

Het overkomt je. Je bent klaar met werken en zit in de auto op weg naar huis. Je bent moe en al gapend merk je dat je overhelt naar de andere weghelft. Geschrokken stuur je weer bij. Vermoeidheid is de belangrijkste oorzaak van ongelukken op de weg. Tien tips om wakker te blijven.

Het overkomt je. Je bent klaar met werken en zit in de auto op weg naar huis. Je bent moe en al gapend merk je dat je overhelt naar de andere weghelft. Geschrokken stuur je weer bij. Vermoeidheid is de belangrijkste oorzaak van ongelukken op de weg. Tien tips om wakker te blijven.

Aan het einde van een lange werkdag ben je vaak moe. Toch zul je nog even wakker moeten blijven om veilig thuis te komen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Uit onderzoek is gebleken dat vermoeidheid de belangrijkste ongelukken veroorzaker is. Op de website van Zibb.nl vind je tien tips om wakker te blijven in de auto.

Openbaar vervoer
De eerste tip die zibb geeft, luidt: ‘laat de auto staan’. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Als je eenmaal een auto voor de deur hebt staan, is het nogal verleidelijk om daar in te stappen. Het openbaar vervoer lijkt lastig maar toch is elke locatie in Nederland met trein, bus en taxi te bereiken. Als je toch met de auto een verre reis wilt maken, kun je er ook voor kiezen om ergens te overnachten. Zo kun je de volgende ochtend weer fris naar huis rijden.

Niet alleen
Iemand naast je in de auto wil ook nog wel eens helpen tegen vermoeidheid. Zolang je blijft praten kun je in ieder geval niet in slaap vallen. Ook kan een extra passagier af en toe achter het stuur gaan zitten, zodat jij even kunt uitrusten. Een raampje open zetten tijdens de rit wil ook nog wel eens helpen. Frisse lucht doet nu eenmaal wonderen.

Zonnebril
Als je overdag achter het stuur zit, doe je er goed aan een zonnebril te dragen. Op die manier heb je minder last van het felle zonlicht waardoor je beter tot rust kunt komen. Hierdoor gebruik je minder energie, waardoor je je fitter voelt.

Reageer op dit artikel