nieuws

Website voor een stukje onthaasting

Persoonlijke ontwikkeling

Ken je de website Slowlife.nl? Deze promoot het langzame leven in het algemeen en het sabbatsverlof in het bijzonder. Het heeft een online platform, een kennisbank en een overzicht van lokaties waar ‘niets hoeft, maar alles kan’ . Ideaal om even aan de werksfeer te ontsnappen.

Ken je de website Slowlife.nl? Deze promoot het langzame leven in het algemeen en het sabbatsverlof in het bijzonder. Het heeft een online platform, een kennisbank en een overzicht van lokaties waar ‘niets hoeft, maar alles kan’ . Ideaal om even aan de werksfeer te ontsnappen.

Stapje terug


De Stichting Slowlife werd twee jaar geleden opgericht door een groep oud-collega’s uit de communicatiebranche. Ze willen mensen bewegen op tijd gas terug te nemen voordat zij – en hun omgeving – voortijdig opgebrand raken. Maud van Gent is een van de initiatiefnemers: ‘Je hoeft de krant maar open te slaan, om de noodzaak van af en toe een stapje terug doen, in te zien. Er komen steeds meer WAO-ers, iedereen is moe, en de een na de ander loopt stuk. Dat is ook niet zo gek, want mensen komen tegenwoordig voor meer en meer keuzes te staan, ze moeten door reorganisaties steeds veranderen en door de vergrijzing zullen ze straks langer moeten werken. Een sabbatical vormt daardoor langzaamaan geen luxeproduct meer, maar eerder een preventiemiddel voor langdurige uitval.’ De overheid ziet dat ook in en heeft het onderwerp met een plan voor een ‘levensloopregeling’ dan ook op de agenda gezet.

Paardenvakantiebedrijf

Van Gent ging zelf een jaar naar Frankrijk, Portugal en Griekenland om haar droom na te jagen. ‘Ik wilde heel graag een paardenvakantiebedrijf opzetten. Dat plan bleek een maatje te groot, maar desondanks heb ik veel van dat jaar geleerd. Ik heb weer eens echt met de seizoenen geleefd, met mijn handen gewerkt en, misschien wel het belangrijkste, ik heb mijn hoofd weer een tijdje voor mezelf gehad. Ik hoop anderen met Slowlife aan te sporen die adempauze ook te nemen.’

Reageer op dit artikel