nieuws

Weinig werk maakt ontevreden

Persoonlijke ontwikkeling

Een te hoge werkdruk zorgt voor stress, een te lage werkdruk voor ontevredenheid. Je tevredenheid als werknemer wordt voor een belangrijk deel beïnvloed door de werkdruk, zo blijkt uit onderzoek.

Een te hoge werkdruk zorgt voor stress, een te lage werkdruk voor ontevredenheid. Je tevredenheid als werknemer wordt voor een belangrijk deel beïnvloed door de werkdruk, zo blijkt uit onderzoek.

Als je te veel hooi op je vork moet nemen, blijkt het werk lang niet zo leuk meer als je altijd dacht. Je hoofd loopt om en het lijkt wel of er niks goeds meer uit je handen komt. De werkdruk is te hoog en je schiet in de stress. Dat is geen fijne werksituatie, maar het tegenovergestelde is ook geen pretje. Het werk waarvoor je een hele week de tijd hebt, kun je ook in drie dagen afkrijgen. Hoe kom je die andere twee dagen door? Misschien kun je beter op zoek gaan naar een andere baan.

Ontevreden
Uit de tevredenheidsindex van onderzoeksbureau Effectory blijkt dat de tevredenheid van een werknemer voor een groot deel wordt beïnvloed door de werkdruk. Te veel werk maakt ontevreden, maar te weinig werk ook. 45 procent van de ondervraagden met een lage werkdruk geeft aan zo snel mogelijk een andere baan te willen hebben. Bij de werknemers met een te hoge werkdruk wil 36 procent het liefst een andere job. Natuurlijk werkten er ook personen aan het onderzoek mee met een ‘normale’ werkdruk. Van hen zei een vijfde op zoek te zijn naar iets anders.

Reageer op dit artikel