nieuws

Imperfect, en meer dan goed genoeg

Persoonlijke ontwikkeling

Lees de open brief die trainer Roos Woltering schreef aan haar cursist met ongeneeslijk zieke dochter over de kracht van imperfectie. “Beste Joyce, Afgelopen donderdag zit je bij me in de workshop De kracht van imperfectie. Ik vraag je waarom je hier bent. Je bent een perfectionist, zeg je. En dat dat best lastig is […]

Imperfect, en meer dan goed genoeg

Lees de open brief die trainer Roos Woltering schreef aan haar cursist met ongeneeslijk zieke dochter over de kracht van imperfectie.

“Beste Joyce, Afgelopen donderdag zit je bij me in de workshop De kracht van imperfectie. Ik vraag je waarom je hier bent. Je bent een perfectionist, zeg je. En dat dat best lastig is met een ongeneeslijk zieke dochter.”

“Je kunt slecht je grenzen aangeven en afgelopen winter ben je behoorlijk tegen jezelf aan gelopen. Maak mij over 3 jaar maar weer wakker”, dacht je toen. En nu heb je een coach, gaat het stukken beter met je en zit je bij mij in de workshop omdat je hoopt je imperfecties nog meer te omarmen. Wat is het fijn dat je er bent, en niet alleen omdat ik je (hopelijk) wat verder kan helpen, maar ook en eigenlijk vooral, omdat je me enorm raakt en inspireert. Wat een kracht en moed spreekt er uit jouw woorden. Naast de kracht om als een leeuwin voor je dochter te zorgen, de moed om kwetsbaar te durven zijn in jouw verhaal.

Niet instorten

Je vertelt dat je in hebt gezien dat het niet zo gek is dat je dochter het slecht aangeeft wanneer het teveel voor haar is, omdat ze jou als voorbeeld heeft en jij het liefste nooit laat zien hoe zwaar je het hebt en niet om hulp vraagt. “Hup, schouders eronder en gewoon maar doorgaan. Iedereen mag instorten, maar JIJ NIET!”, zeg je 8 jaar lang tegen jezelf. En dan val je toch om en blijkt juist dat nieuwe deuren te openen. Deuren waarachter je leert je grenzen aan te geven, hulp te accepteren en te kiezen voor wat echt belangrijk is. En dat het dus niet belangrijk is of die paardenstaart van je dochter nou wel of niet perfect zit en wat de juf daar dan eventueel van vindt.

Goed genoeg

Je vertelt hoe je geleerd hebt dat je voor jezelf moet zorgen om goed voor je dochter te kunnen zorgen. Dat je je niet schuldig hoeft te voelen dat je wilt sporten en dat je geniet van een weekend weggaan met je vriendinnen. Je hebt een mega smile op je gezicht als je ons meegeeft ‘dat vooral ook te doen, omdat het fantastisch is’. Je leert dat zielsveel houden van haar, betekent ook houden van jezelf. Staat het er al, op het krijtbord?: Wij zijn goed, meer dan goed genoeg! Jullie nieuwe gezinstegeltje.

Mont Ventoux

Joyce, voor jouw lieve Milou ga jij de Mont Ventoux oplopen, je man fietsend voor je uit, zodat het onderzoek in onder andere het Radboud ziekenhuis naar de ziekte van je dochter door kan gaan. Ik sponsor team Milou bij dezen en ik hoop dat meer mensen mij volgen.

Lees meer over Milou

Reageer op dit artikel