nieuws

Top 5 best gelezen berichten van de maand

Persoonlijke ontwikkeling

Van de vraag wat je mailbox over jou zegt tot handige ijsbrekers om een gesprek te beginnen: dit zijn de 5 best gelezen berichten van de maand. 

Top 5 best gelezen berichten van de maand

1. Dé overstapberoepen voor secretaresses

We weten allemaal dat het beroep van secretaresse aan verandering onderhevig is. De functie verandert inhoudelijk, maar ook de technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat taken verdwijnen of verschuiven. Het UWV voorspelt dat veel secretaresses op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan. Wat zijn volgens hen je opties? En hebben ze een realistisch beeld of is het juist veel te negatief?

2. Wat zegt je mailbox over jou?

De één heeft altijd een vrijwel lege inbox en gebruikt overal labels voor, de ander delete nooit iets en vindt het handig om mails te bewaren voor later. Hoe jij je mailbox organiseert, zegt wat over je persoonlijkheid. Ontdek welk type jij bent.

3. 10 onmisbare competenties voor de secretaresse

De één heeft altijd een vrijwel lege inbox en gebruikt overal labels voor, de ander delete nooit iets en vindt het handig om mails te bewaren voor later. Hoe jij je mailbox organiseert, zegt wat over je persoonlijkheid. Ontdek welk type jij bent.

4. 10 handige ijsbrekers om een gesprek te beginnen

Weet je niet hoe je een gesprek moet beginnen met onbekende mensen op een congres of netwerkborrel? Deze dingen kunnen altijd.

5. 12 onmisbare vaardigheden voor succes

Succes. Het lijkt vaak of het komt aanwaaien, terwijl er tegelijkertijd ook mensen zijn die zoveel talent hebben of zo hun best doen, maar toch falen. Waar komt dat door? Margriet Sitskoorn, hoogleraar Klinische neuropsychologie en auteur van onder meer ‘Het maakbare brein’ en ‘IK2 – De beste versie van jezelf’, noemt twaalf vaardigheden die bepalend zijn.

Reageer op dit artikel