nieuws

Lucy Brazier over zelfleiderschap en de rol van assistant [video 1]

Persoonlijke ontwikkeling

“Zelfleiderschap is de manier waarop je over jezelf denkt”, zegt Lucy Brazier. In deze eerste video spreekt ze over zelfleiderschap, waarom het belangrijk is voor jouw rol als assistant en waar jij precies het verschil kunt maken.

Lucy Brazier over zelfleiderschap en de rol van assistant [video 1]

Hoofdredacteur Vera Bot interviewde Lucy Brazier ruim een uur over het assistantvak: over zelfleiderschap, ‘managing up’ en de rol van communicatie daarbij, de toekomst van het vak én over rolmodellen. Vera: “Er is zoveel videomateriaal geschoten dat we hebben besloten er meerdere korte films van te maken, want ik vind haar visie op het assistantvak en haar boodschap aan alle assistants, waar ook ter wereld, inspirerend en van groot belang. De onderwerpen leenden zich ook voor meerdere films.”

Erkenning en waardering

Zo onderstreept Lucy niet alleen de noodzaak om assistants de erkenning en de waardering te geven die ze verdienen maar ook het belang voor managers en organisaties van het werken met een goede assistant, en waar de assistant waarde kan toevoegen. Lucy: “Managementondersteuners kunnen het hele bedrijf naar een hoger plan tillen.”

Vrouw op een missie

Vera: “Het was inspirerend om met haar te spreken omdat ze een empowerende boodschap heeft: wees trots op je vak want je kunt echt een groot verschil maken voor je leidinggevende en organisatie. Daarbij: ze heeft een tomeloze energie en die zet ze in om het vak verder te professionaliseren. Ik zie haar dus echt als een vrouw op een missie.”

Step up

Wil je meer over Lucy lezen? Dit is het grote interview met haar: Lucy Brazier, vaandeldrager Executive Secretary Magazine: “Step up!”

Of bekijk de video:

Lucy Brazier, video 1: zelfleiderschap

Meer video’s

Je vindt hier de andere video’s met Lucy:

Ook met haar personal assistant Matthew publiceerden we een interview: “Zorg dat je rol ertoe doet”.

Reageer op dit artikel