vraag & antwoord

Hoe is Secretaressedag eigenlijk tot stand gekomen?

Persoonlijke ontwikkeling

Secretaressedag is een van oorsprong Amerikaans bedenksel. Het is op 20 april 1989 in Nederland geïntroduceerd (door Secretaresse Magazine (het huidige Management Support Magazine), Schoevers, Fleurop, Bloemenbureau Holland en Uitzendbureau Starjob. Het heette toen ‘Secretary’s Day’. De bedoeling van het jaarlijkse evenement (elke derde donderdag in april) was om de secretaresse in het zonnetje te […]

Secretaressedag is een van oorsprong Amerikaans bedenksel. Het is op 20 april 1989 in Nederland geïntroduceerd (door Secretaresse Magazine (het huidige Management Support Magazine), Schoevers, Fleurop, Bloemenbureau Holland en Uitzendbureau Starjob. Het heette toen ‘Secretary’s Day’. De bedoeling van het jaarlijkse evenement (elke derde donderdag in april) was om de secretaresse in het zonnetje te zetten, stil te staan bij haar toegevoegde waarde voor de organisatie, en om het imago van het secretaressevak te verbeteren. Daarbij richtten de organisatoren zich op de managers en op secretaresse zelf. Ook in andere landen bestaat een jaarlijkse secretaressedag (o.a. in België en de Scandinavische landen).

Reageer op dit artikel