blog

Snowboarden met Bob

Vergaderen

Ben je ook zo blij dat de dagen weer langer worden? Het schijnt dat veel mensen januari een lastige maand vinden. De feestdagen zijn voorbij en de lente is nog helemaal niet in zicht. Met als ultiem dieptepunt; Blue Monday op 18 januari 2016! Gelukkig heb ik hier zelf geen last van, ik ga van de winterzon genieten […]

Snowboarden met Bob

Ben je ook zo blij dat de dagen weer langer worden? Het schijnt dat veel mensen januari een lastige maand vinden. De feestdagen zijn voorbij en de lente is nog helemaal niet in zicht. Met als ultiem dieptepunt; Blue Monday op 18 januari 2016! Gelukkig heb ik hier zelf geen last van, ik ga van de winterzon genieten en vitamines bijtanken tijdens mijn wintersportvakantie. Heerlijk vind ik dat! Dit jaar ga ik naar Oostenrijk. Ik kijk nu al uit naar liters gezonde berglucht, het enorme gevoel van vrijheid en niet te vergeten de gezellige après-ski.

Kick

Ook als je niet van wintersport houdt, kan een winter break heerlijk zijn. Een lekkere sneeuwwandeling geeft je ook al een fit gevoel. Ik was zelf tot vorig jaar een echte ski-fanaat. Totdat Bob, één van mijn vrienden, mij overhaalde om eens te gaan snowboarden. Nou, dat viel niet mee. Ik voelde mij ‘gevangen’ op het snowboard en kon met moeite mijn evenwicht bewaren. Bob deed echt zijn best mij het snowboarden snel te leren, maar na de eerste dag kwam ik met blauwe plekken in mijn appartement aan. Toch vond ik het zo leuk dat ik op dag twee weer verder oefende. En zoals met alle nieuwe dingen, gold ook hier: het is even wennen maar motivatie en doorzettingsvermogen zorgen voor het beste resultaat. En dus had ik het snowboarden aan het eind van de vakantie helemaal onder de knie.

Niet de blauwe plekken, wel de voordelen

Zo gaat het eigenlijk ook met zakelijke veranderingen. De sleutel tot succes ligt bij het veranderen van gewoonten. Als je het doel duidelijk voor ogen hebt, slaag je erin om de nodige aanpassingen goed door te voeren. Als je bijvoorbeeld afscheid wilt nemen van alle papieren vergaderstukken en overstappen op een digitale oplossing, geef dan niet op als je collega’s hier niet direct het nut van inzien. Als managementondersteuner kun jij in dit veranderingstraject de ambassadeursrol claimen. En net als ik op mijn snowboard, hoef je dit niet alleen te doen. Met een goed begeleid implementatietraject, waaronder een training, kunnen jij en je collega’s zonder hick-ups snel aan de slag met papierloos vergaderen. En je zal zien: je wilt dan al snel niet meer anders.

Auteur: Rachel Mannearts, iBabs

Reageer op dit artikel