nieuws

Een ellenlange besluitenlijst

Vergaderen

De besluitenlijst bij notulen kan erg lang worden. Hoe lang moet een besluit op de lijst blijven staan? Je kunt een besluitenlijst per vergadering maken of per jaar.

De besluitenlijst bij notulen kan erg lang worden. Hoe lang moet een besluit op de lijst blijven staan? Je kunt een besluitenlijst per vergadering maken of per jaar.

Om de besluitenlijst kort te houden kun je van elke vergadering een besluitenlijst maken. Hierbij worden de besluiten uit eerdere verslagen dus niet meer herhaald. Dat is het meest gebruikelijk. Maar je kunt ook een doorlopende besluitenlijst hanteren. Het is dan een lijst die bij elke vergadering wordt aangevuld met de nieuwe besluiten. Hierbij is het erg belangrijk dat bij elk besluit staat vermeld tijdens welke vergadering dit besluit genomen is. Wanneer je zo’n doorlopende besluitenlijst gebruikt, is het meestal de gewoonte om die jaarlijks af te sluiten en in het nieuwe jaar met een nieuwe (lege) besluitenlijst te beginnen. Voor extra duidelijkheid zou je in de nummering van besluiten het jaartal kunnen verwerken (bijvoorbeeld 2004-01, 2004-02 enz.).

Reageer op dit artikel