nieuws

Vergadertypes

Vergaderen

Vergaderaars, je hebt ze in alle soorten en maten: kletskousen, muggenzifters… Een overzicht van vergadertypes.

Vergaderaars, je hebt ze in alle soorten en maten: kletskousen, muggenzifters… Een overzicht van vergadertypes.

  • De kletskous. Er zijn verschillende soorten kletskousen, en op verschillende niveaus. Niet iedereen is direct even helder. Probeer te begrijpen wat de kletskous bedoelt. Het duurt overigens even voor hij dat zelf weet. De kletskous probeert al pratende een mening te vormen.
  • De kat-uit-de-boom-kijker. De deelnemer die niet snel met zijn mening komt maar wel vaak goed luistert. Als hij dan wat zegt, moet je je oren spitsen.
  • De ruziezoeker. Hij is het (bij voorbaat) met niemand eens, ziet overal een ‘maar’ achter. Geen aandacht aan besteden. In veel gevallen voegt zijn inbreng niets toe.
  • De stokpaardberijder. Soms aardig, soms vervelend. Je weet meestal wel wat hij gaat zeggen. Volle aandacht is niet nodig, blijf wel met een half oor luisteren. Je weet maar nooit.
  • De muggenzifter. Weet alles. Heeft altijd alle documentatie bij zich en zoekt informatie ter plekke op. Hij kost veel vergadertijd en houdt zich altijd bezig met details in plaats van hoofdlijnen. Als je iets hebt gemist in de vergadering, moet je bij hem zijn.

Bron: En dan nu de rondvraag. Kleine gids voor de vergadering. Jack Diekstra. Logikos Gidsen

Reageer op dit artikel