vraag & antwoord

Is uitwerken van notulen makkelijker als de vergadering op band is opgenomen, en is dat altijd toegestaan?

Vergaderen

Uit de praktijk en volgens ervaren notulisten blijkt  dat een verslag maken van een opname juist veel omslachtiger en tijdrovender is dan schriftelijk notuleren. Bij opnemen luister je de hele vergadering opnieuw af, waarbij je dan alsnog moet opschrijven wat de kernzaken zijn. Een snellere methode om te notuleren is met de laptop, maar daar […]

Uit de praktijk en volgens ervaren notulisten blijkt  dat een verslag maken van een opname juist veel omslachtiger en tijdrovender is dan schriftelijk notuleren. Bij opnemen luister je de hele vergadering opnieuw af, waarbij je dan alsnog moet opschrijven wat de kernzaken zijn. Een snellere methode om te notuleren is met de laptop, maar daar heb je wel weer apparatuur (laptop, software) en bij voorkeur een korte training voor nodig.

Het voordeel van opnemen van een vergadering op band is dat je de uitspraken altijd nog kunt naluisteren en dat je  ‘bewijsmateriaal’ hebt wanneer vergaderdeelnemers terugkomen op hun uitspraken. Er zijn geen regels voor het opnemen van een vergadering.

Reageer op dit artikel