8 apps die een gezonde werk-privébalans ondersteunen

Minder notificaties, een betere nachtrust en een gezonde zithouding: op deze én meer manieren dragen de volgende apps bij aan een goede werk-privébalans.
Delen:

AutoNotification | Android (gratis)

Notificaties kunnen erg opdringerig zijn. Pas bij de laatste versies van Android heb je er wat meer controle over. Deze app geeft je, ook met een wat ouder toestel, volop mogelijkheden om de notificaties in te perken. Wie echt diep wil graven, kan zelfs automatiseringsapp Tasker laten inhaken op bepaalde notificaties of ze aanpassen.

Screen Stopwatch | Android (Gratis)

Zorgt je smartphone voor te veel afleiding? Deze experimentele app van Google laat zien hoe vaak je je telefoon al hebt gebruikt gedurende een dag. Dat doet het in de vorm van een wallpaper met tijdklok op de achtergrond. Het is een van de hulpmiddelen van Google Creative Lab om beter in balans te blijven met hedendaagse techniek.

Hippo | iPhone, iPad (abonnement)

Met deze in Nederland ontwikkelde app kun je eenvoudig bijhouden wat er speelt in het leven van vrienden en collega’s. Zo kun je per contactpersoon een takenlijstje bijhouden, belangrijke datums zoals verjaardagen, en notities met bijvoorbeeld hun hobby’s en plannen. Voor gebruik na de gratis proefperiode is een abonnement nodig (€ 1,49 per maand).

Pillow | iPhone, iPad (Gratis / in-app aankopen)

Geholpen door een Apple Watch om je pols helpt deze app je aan een betere nachtrust. Er worden analyses gedaan tijdens je slaap en de app zal proberen om je op het gunstigste moment wakker te maken. Heb je geen Apple Watch? Dan kun je ook je iPhone of iPad naast je op je matras leggen. Tegen betaling is meer functionaliteit beschikbaar, zoals registratie van je hartslag.

5217 | Android (gratis)

Regelmatige pauzes zorgen dat je productief blijft. Bij een ideale cyclus, zo stelt een recent onderzoek, werk je 52 minuten onafgebroken, waarna je 17 minuten pauze neemt. Deze app ondersteunt je daarbij met timers en kan er ook voor zorgen dat je niet wordt gestoord door de smartphone.

HLTH | Mac OS X (gratis)

Thuiswerken is snel ingeburgerd, maar geeft bij velen helaas ook klachten door met name een verkeerde zithouding. Deze app voor de Mac houdt je zithouding in de gaten door gebruik te maken van de webcam in je computer. Je krijgt een melding wanneer je te ver naar voren of achteren leunt. Je hebt minimaal macOS 10.12 (Sierra) nodig.

Portal | iPhone (Gratis / in-app aankopen)

Heb je moeite om je te ontspannen op het werk? Deze app bevat talloze ontspannende geluiden die je daarbij kunnen helpen en is tegelijkertijd ook een visueel spektakel, met meer dan achttien scenes om uit te kiezen. De laatste versie kan bovendien samenwerken met Philips Hue-lampen, zodat de omgeving een passende sfeerverlichting krijgt.

Wakeout! | iPhone, iPad (gratis / abonnement)

Thuiswerken en fit blijven gaan niet altijd goed samen. Deze app geeft je talloze eenvoudige en korte oefeningen die je tussendoor kunt doen, zelfs in bed of vanaf je bureaustoel. Met meer dan duizend oefeningen voor achttien situaties en 270 uitgebreidere work-outs heb je genoeg materiaal om stress te verminderen of nieuwe energie op te doen.

Meer apps:

Meer grip op je to-dolijst? 10 apps die jouw taakmanagement naar een hoger niveau tillen.

Lifehacks! 7 apps die het leven nét iets makkelijker maken.

5 handige apps om afspraken te maken en managen.

Bekijk ook ons overzicht van alle getipte apps.

Dit vind je misschien ook interessant