Oeps, foutje in je verzonden mail! Zo trek je een e-mail terug in Outlook

Kun je een verzonden mail nog intrekken of wijzigen? Dat ligt eraan! Volg dit stappenplan als je een verkeerde of onvolledige mail hebt verstuurd met Outlook.
Delen:

Is er iets mis met de mail die je hebt verstuurd? Heb je iets fouts geschreven, de verkeerde geadresseerde ingevoerd of ben je een bijlage vergeten?

In Outlook kun je hier onder bepaalde omstandigheden nog iets aan doen. Je kunt mails intrekken of vervangen, maar alleen bij ontvangers die jouw mail nog niet hebben geopend. Daarnaast moet zowel jij als de ontvanger een Microsoft 365- of Microsoft Exchange-account in dezelfde organisatie hebben.

Mail intrekken in Outlook

1. Ga in Outlook naar de map met Verzonden items.

2. Open de mail die je wilt intrekken of wijzingen door erop te dubbelklikken.

3. Klik op het icoon rechtsonder bij Verplaatsen en de opties tot intrekken of wijzigen worden in een nieuw venster getoond.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

outlook mail intrekken

Kies voor Dit bericht intrekken om de hele verzending te annuleren, of voor Dit bericht opnieuw verzenden als je het origineel wilt aanpassen en opnieuw wilt versturen.

Zie je het onderdeel Verplaatsen niet staan, dan heb jij het vereenvoudigde lint (menu) ingesteld. Je kunt dan, als het tabblad Bericht is geactiveerd, op de drie puntjes (…) helemaal rechts klikken. Je navigeert vervolgens naar Acties en krijgt dezelfde opties als net te zien.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

outlook mail intrekken vereenvoudigd lint

Zie je ‘Dit bericht intrekken’ niet als optie, dan heb je waarschijnlijk geen Exchange-account of is de functie in jouw organisatie niet beschikbaar.

Controleren of mail is ingetrokken

Je kunt Outlook laten controleren of jouw mail tijdig en succesvol is ingetrokken. Dat doe je door de optie Voor iedere geadresseerde laten weten of intrekken is gelukt aan te vinken.

Of het lukt om een bericht in te trekken, is afhankelijk van de Outlook-instellingen op de computer van de ontvanger. Op de website van Microsoft staan vijf scenario’s beschreven waarmee je kunt inschatten of jouw mail succesvol is ingetrokken.

Meer tips?

Bekijk alle adviezen in ons artikel Outlook: alle tips voor mail- en agendabeheer.

Meer de diepte in? Op ons opleidingsplatform vind je trainingen als de Outlook-experttraining.