artikel

4 tijdbesparende tips voor zakelijk bloggen

Taal en communiceren

Wil je aan de slag met een zakelijke blog? Prima idee, want dat is goed voor het imago van je bedrijf en het geeft klanten en relaties een blik achter de schermen. Maar natuurlijk kun je niet iedere dag lange artikelen plaatsen. Daarom hier een aantal tips van blogexpert Elja Daae voor zakelijke bloggers die onvoldoende tijd hebben, maar toch graag willen publiceren. 

4 tijdbesparende tips voor zakelijk bloggen

 

1. Start een groepsblog

Het kan motiverend zijn om samen met anderen een blog te maken in plaats van er in je eentje voor te staan. Maak er bijvoorbeeld samen met een collega een project van. Meerdere schrijfstijlen zorgt ook voor een diversiteit en het werk kan worden verdeeld over meerdere mensen.

2. Zorg voor een inhoudelijke planning

Vooral voor zakelijke blogs is een planning handig. Plan onderwerpen, de vorm die je wilt gebruiken en eventueel wie er die dag gaat schrijven. Handig voor alle betrokkenen, maar ook handig om jezelf houvast te geven.

3. Werk vooruit

Schrijf op een rustig moment een paar blogs vooruit, dan kun je die vast inplannen of klaarzetten voor later.

4. Gebruik terugkerende, vaste formats

Terugkerende formats zijn een goede manier om regelmaat te scheppen. Plaats bijvoorbeeld iedere vrijdag een interview met een werknemer en laat iedere woensdag een gastblogger aan het woord. Je geeft daarmee zowel jezelf als de lezer houvast.

 

Meer lezen over zakelijk bloggen?

In het boek Bloggen als een pro in 60 minuten (€ 12,50, Uitgeverij Haystack) vertelt Elja Daae alles wat je moet weten over succesvol bloggen. Daarnaast blogt ze iedere dag op www.eljadaae.nl. Op haar site zijn ook allerlei handige tips te vinden voor (zakelijke) bloggers, bijvoorbeeld een lijstje met 40 blogonderwerpen voor zakelijke bloggers zonder inspiratie of Succesvol bloggen: de gouden tip.

Reageer op dit artikel