artikel

Onderhandelen over je salaris

Taal en communiceren

Veel mensen zien ertegen op om hun manager om een hogere salaris te vragen. Terwijl dat helemaal niet hoeft. Tip: zie het onderhandelen over je salaris als een spel, maar wees wel goed voorbereid. Je moet van tevoren goed nadenken over een aantal zaken.

Onderhandelen over je salaris

1. Doe onderzoek en bepaal wat je waard bent

Zoek uit hoeveel collega’s verdienen met een vergelijkbare baan als jij. Kijk bovendien niet alleen naar het geld, maar neem ook de secundaire arbeidsvoorwaarden mee in je onderzoek: een dertiende maand, een auto, een telefoon of laptop, het aantal vakantiedagen, etc.

2. Bepaal wat je wilt verdienen

Nu je hebt uitgezocht wat gebruikelijk is voor iemand met jouw functie, kun je bepalen wat je wilt verdienen. Vergelijk jezelf eens met je collega’s. Wat is je eventuele meerwaarde? Hoe belangrijk ben jij voor het bedrijf?

3. Bedenk argumenten waarom je dat salaris waard bent

Je baas zal in eerste instantie liever niet meer geld aan je uitgeven. Je zult daarom je best moeten doen om hem ervan te overtuigen dat je het salaris dat je vraagt ook waard bent. Zet op een rij wat je allemaal gedaan hebt. Denk niet te snel dat hij dat allemaal zelf wel weet, en bagatelliseer je eigen prestaties vooral niet.

4. Stel voor jezelf je ondergrens vast

Bepaal het bedrag waarmee je ook nog tevreden zou zijn. Maar: richt je in eerste instantie op je bovengrens, om een zo goed mogelijk resultaat binnen te halen. Pas wel op voor rigiditeit: onderhandelen is niet je zin doordrijven, maar een kwestie van geven en nemen.

5. Anticipeer op het gesprek

Maak van tevoren een inschatting van de reactie van je leidinggevende. Verdiep je in de tegenpartij. Praat met collega’s die eerder met hem of haar hebben onderhandeld.

6. Bedenk hoe je assertief kunt reageren

Bedenk van tevoren goed wat je leidinggevende zou kunnen zeggen. Hij zou bijvoorbeeld kunnen zeggen ‘Als ik jou een salarisverhoging geef, moet ik dat bij de anderen ook doen’. Laat je daardoor niet afschrikken. Deze reacties horen erbij. Blijf in gesprek en stel vragen.

7. Maak een afspraak op een gunstig moment

Zorg voor een goede timing van je afspraak. Je baas moet de tijd kunnen nemen en niet in beslag genomen worden door allerlei dringende zaken. Ook voor jouzelf moet de timing gunstig zijn.

Assertieve tips voor tijdens de onderhandeling:

  • Wees stellig.
  • Vermijd verzwakkende woorden en zinnen als toch, misschien en denk je niet?
  • Verontschuldig je niet voor wat je zeggen wilt. Dus niet: ‘Sorry, maar ik vind dat’ maar gewoon ‘Ik vind dat’.
  • Vermijd een vragende toon. Buig het einde van je zinnen naar beneden in plaats van naar boven, anders lijkt het of je constant om bevestiging vraagt.
  • Houd de hoofdlijn in de gaten, zodat je leidinggevende zijn concentratie niet verliest.

Bron: Secretaresse Assistent Wijzer Assertiviteit

Reageer op dit artikel