checklist

Whatsapp voor zakelijk gebruik

Taal en communiceren

Het is supersnel, superhandig en gratis: Whatsapp. Ook als je bijvoorbeeld een projectgroep hebt. Je verstuurt immers razendsnel berichten en bent altijd op de hoogte. Hoe haal je er nog meer uit? Een aantal slimme tips van Lifehacking.

Whatsapp voor zakelijk gebruik

Bye bye blauw vinkje

De blauwe vinkjes die je ziet achter een gelezen bericht kun je ook uitzetten. Reden kan zijn dat je niet altijd direct wilt of kunt reageren, ook al heb je het berichtje wel gelezen. Maar je wil ook niet dat de ander denkt dan je hem negeert. Blauwe vinkjes zet je uit via Instellingen, Privacy en ‘Leesbewijzen uitzetten’.

Datums naar agenda

Via Whatsapp een afspraak gemaakt? Zet die afspraak dan meteen in je agenda. Houd de datum in één van je berichten ingedrukt en volg de stappen. Het werkt zelfs met woorden als ‘morgen’ en ‘vandaag’.

Groepsgesprekken

Handig, zo’n groepsgesprek: is iedereen tegelijk op de hoogte. Maar het kan ook behoorlijk vervelend en afleidend zijn als je telefoon constant piept of zoemt bij elk binnenkomend bericht. Sus de groep dan door deze op stil te zetten door in het groepsgesprek op de naam bovenaan te drukken en aan te geven hoe hij op ‘mute’ moet staan. Ssssst!
Je kunt per chat instellen in hoeverre je op de hoogte wilt blijven. Ga naar het gesprek, tik op ‘Custom notifications’ om per chat een geluid in te stellen.

Back up

Een back up maak je eenvoudig. Voor Android: via de instellingen een chat back up in Google Drive. Die kun je makkelijk terugzetten als je een andere telefoon neemt. Voor iPhonegebruikers: iCloud back up per dag, per week of per maand.

Meer handige tips over bijvoorbeeld herinneringen instellen en razendsnel reageren in een pop-up in dit artikel van lifehacking: 21 (geheime) whatsapp-trucs die je niet kent.

Reageer op dit artikel