nieuws

Lekker klagen

Taal en communiceren

Iedereen heeft wel eens iets te klagen. Soms ben je niet tevreden over de manier waarop je werkgever met jou omgaat, dan baal je weer van al die hondenpoep op straat. Klagen lucht op en door er met anderen over te praten kun je zelfs tot een oplossing komen. Hiervoor zijn zelfs speciale klaagsites opgericht.

Iedereen heeft wel eens iets te klagen. Soms ben je niet tevreden over de manier waarop je werkgever met jou omgaat, dan baal je weer van al die hondenpoep op straat. Klagen lucht op en door er met anderen over te praten kun je zelfs tot een oplossing komen. Hiervoor zijn zelfs speciale klaagsites opgericht.

Klagen, klagen, klagen; soms is dat best eens lekker. Natuurlijk moet je het niet teveel doen want dan heb je kans dat men je snel een zeurpiet vindt. Toch kan het ook nuttig zijn om met anderen over jouw klachten te praten. Wist je dat er op internet verschillende klaagsites te vinden zijn?

Discussiëren
Op sommige sites kun je gewoon je ei kwijt: je kunt er discussiëren over iets waar jij van baalt. Zo is er bijvoorbeeld de site klaagbus.nl. Hierop klaagt een meisje over een van haar collega’s. Deze collega heeft iets over haar gezegd wat niet klopt. Nu vraagt het meisje zich af waarom deze collega niet meteen op haar is afgestapt om duidelijkheid te krijgen. Op de site vraagt zij om de mening van anderen en een discussie volgt.

Stichting
Er zijn ook sites waar je klacht wordt doorgegeven aan het bedrijf waar jij een klacht over hebt. Een voorbeeld hiervan is de site klacht.nl. Dit is een site van de Stichting Klantgerichtheid en Klantvriendelijkheid. Hier kun je terecht als je niet tevreden bent over de klantvriendelijkheid van een bedrijf. Zodra jij een klacht hebt ingediend via de stichting, komt deze terecht bij het desbetreffende bedrijf, tenminste als dat is aangesloten bij de stichting. Handig, als er meerdere mensen zijn die problemen hebben met een bedrijf, dan is dat een duidelijk signaal. Er zal iets moeten veranderen! Andere sites waar je met jouw klachten terecht kunt, zijn: www.klaagmuur.nl, www.nsstress.nl, www.klachtenboek.nl of www.consumentenbond.nl.

Reageer op dit artikel