nieuws

Rommelige collega of een collega die stinkt? ‘Je stinkt’ is niet iets wat je zomaar zegt tegen een collega die naar zweet ruikt. Toch kun je haar of hem maar het best wijzen op haar/zijn vervelende lichaamsgeur, is het advies. Maar hoe doe je dat op een respectvolle manier? 

Rommelige collega of een collega die stinkt? ‘Je stinkt’ is niet iets wat je zomaar zegt tegen een collega die naar zweet ruikt. Toch kun je haar of hem maar het best wijzen op haar/zijn vervelende lichaamsgeur, is het advies. Maar hoe doe je dat op een respectvolle manier?

‘Zeg je botweg: je stinkt, moet vaker douchen, dan leg je een enorm probleem bij de persoon in kwestie neer. Die zal helemaal ontdaan zijn’, zegt een verzuimcoördinator. Leg het probleem daarom neer bij de bedrijfsarts. Hij kan contact opnemen met deze collega.’

Net zo vervelend – en misschien wel vaker voorkomend – zijn collega’s die hun eigen rommel niet opruimen. Resultaat: opgestapelde vieze borden en smerige kopjes op het bureau. ‘Zoek de balans. Geef in de eerste plaats zelf het goede voorbeeld. Komen er gasten van buiten, vraag je collega’s dan om even te zorgen dat het er netjes uitziet voor het bezoek. Loop vijf minuten van tevoren zelf een rondje over de afdeling. Bied koffie aan en neem zonder op- of aanmerkingen de vieze oude bekers mee’, aldus Florentine van Lookeren Campagne. Iedereen blij en de werkvloer is opgeruimd.

Reageer op dit artikel