nieuws

Niemand liegt zo veel als de baas

Taal en communiceren

Een op de drie werknemers liegt minstens een keer per dag op het werk. Managers spannen de kroon. Dat schrijft het Britse Chartered Management Institute op basis van eigen onderzoek. Ruim 35 procent van de managers liegt minstens een keer per dag, net als een kwart van de andere werknemers.

Een op de drie werknemers liegt minstens een keer per dag op het werk. Managers spannen de kroon. Dat schrijft het Britse Chartered Management Institute op basis van eigen onderzoek. Ruim 35 procent van de managers liegt minstens een keer per dag, net als een kwart van de andere werknemers.

41 procent van de liegende managers handelt onethisch omdat hij het belangrijker vindt om de eigen carrière te bevorderen dan om zich aan de regels te houden. Ruim 42 procent van de managers voelt zich onder druk gezet om de waarheid regelmatig geweld aan te doen.

Werknemers zien zichzelf veel rooskleuriger dan anderen dat doen. 61 procent van de respondenten zegt dat zij zien hoe collega’s de regels breken om vooruit te komen. Maar slechts 6 procent omschrijft zichzelf als onethisch. Als collega’s worden betrapt op liegen, dan is dat in 60 procent van de gevallen een manager en slechts in 26 procent van de gevallen een junior medewerker.

 

Reageer op dit artikel