nieuws

Pluim op je hoed

Taal en communiceren

1. Dankjewel!

Soms hoeft het niet moeilijk te zijn. Wanneer je collega iets voor je doet, ook al lijkt het vanzelfsprekend, dan nóg kan een simpel ‘dankjewel’ het verschil maken. Je collega zal je de volgende keer met plezier nog eens helpen.

2. Geef een compliment
Af en toe een complimentje geven aan je collega bevordert de werksfeer. Je kan je collega complimenteren voor het goede werk dat hij of zij leverde. Voor een compliment zijn niet altijd zoveel woorden nodig. Een glimlach doet vaak al wonderen. Ook een knipoog of een opgestoken duim zijn aanraders. Want voor complimentjes geldt: wat je geeft krijg je terug!

3. Steun
Bied steun, een luisterend oor als collega’s daar behoefte aan hebben. Weten dat je bij iemand terechtkunt als het even wat minder gaat, helpt om er daarna weer volop tegenaan te gaan.

4. Zelf goed gezind
Probeer zelf goed gezind te zijn en met een stralende lach rond te lopen. Denk maar eens aan het effect dat dit op jou heeft wanneer andere collega’s er vrolijk bijlopen.

5. Neem iets lekkers mee
Algemeen wordt gesteld dat de liefde van de man door de maag gaat. Dat geldt misschien ook voor je collega. Trakteer op iets lekkers als je jarig bent. Of gewoon zomaar…

Bron: vacature.com

Reageer op dit artikel