nieuws

Top 5 best gelezen berichten

Taal en communiceren

Van herrie in de kantoortuin tot het bestrijden van je bescheidenheid: welke berichten zijn door jullie in het afgelopen half jaar het best gelezen? Een top 5.

Top 5 best gelezen berichten

1. Zo houd je langpraters kort

“Je introduceert tijdens de teamvergadering een nieuwe manier om efficiënter te werken. Dat vergt flink wat aanpassingen van je collega’s, maar levert veel op. Daar ben je van overtuigd. Een discussie breekt los. En dan begint een collega een eindeloos durend betoog. Je idee dreigt weg te zakken in deze verbale blubber vol zijpaden. Collega’s kijken verveeld op hun smartphone. Hier vijf tips om de langprater effectief en diplomatiek te onderbreken.”

Klik hier om het bericht te lezen

2. Herrie in de kantoortuin

“Ben je net drie minuten geconcentreerd aan het typen, word je weer afgeleid door iemand die aan je bureau komt met een vraag. Na een kort gesprek typ je vol goede moed verder. Maar dan begint het bureau naast je te trillen en te bliepen. Leuk, van die collega’s die hun smartphone vergeten mee te nemen naar een vergadering. Ondertussen draait de printer achter je overuren – arme boom – en beginnen de collega’s drie bureaus verderop een gesprek over de traktaties van hun kinderen. Je zucht eens diep. Concentratie.. wat is dat?”

Klik hier om het bericht te lezen 

3. Drie geweldige manieren om als assistent een compliment te krijgen

“Als assistant werk je achter de schermen en zorg je dat alles glad verloopt. Het gevaar hierbij is: onzichtbaarheid. Nu heeft iedereen, in welke functie ook, behoefte aan een compliment op zijn tijd, of beter gezegd: dat je inspanningen gezien worden. Anna Tjumina, Private & Business assistent bij Preferred Assistant, heeft 3 wereldtips voor je om dat als assistant of secretaresse voor elkaar te krijgen.”

Klik hier om het bericht te lezen

4. Zo laat je ze luisteren

“Stel: je moet tijdens een teamvergadering een korte presentatie houden. Na drie minuten zie je de aandacht verslappen, kijkt de ene collega uit het raam, de andere naar de koekjes op tafel en een derde collega is onopvallend (denkt hij) met zijn telefoon bezig. Dat wil je natuurlijk niet, want iedereen moet naar je verhaal luisteren. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Peter van der Geer, partner bij Debat.NL, geeft vijf tips voor meer natuurlijk gezag.”

Klik hier om het bericht te lezen

5. Weg met die bescheidenheid

“Bescheidenheid past bij de rol van secretaresse en managementassistent; je bent vaak degene op de achtergrond die anderen laat excelleren. Maar een teveel aan bescheidenheid kan er ook voor zorgen dat je niet de waardering krijgt die je verdient, doordat je over het hoofd wordt gezien. Laat die bescheidenheid varen in dit nieuwe jaar! Als je een aantal stappen neemt, wordt dit een succes.”

Klik hier om het bericht te lezen

 

Reageer op dit artikel