nieuws

8 dingen die een respectvolle manager nooit zal zeggen

Taal en communiceren

‘Je wordt niet betaald om na te denken’  of ‘Dat klinkt als een persoonlijk probleem waar ik niets mee te maken heb’. Klinkt niet echt als de manager van het jaar hé? Een lijstje met 8 dingen die een respectvolle manager nooit tegen je zal zeggen. 

8 dingen die een respectvolle manager nooit zal zeggen

1. ‘Wees blij dat je een baan hebt’

Dit is een ‘lege bedreiging’ waar je niks mee kan. Gezien de huidige economische ontwikkelingen mag je inderdaad blij zijn dat je een baan hebt, maar managers mogen blij zijn dat er gekwalificeerde mensen zijn om de functies en posities op te vullen.

2. ‘Het is je werk hoor, dat hoort niet leuk te zijn’

Wat is er mis aan deze zin? Het lijkt hier alsof hard werken synoniem staat voor zwoegen. Maar werken is – als het goed is – een zinvolle bijdrage aan je leven. Je manager zou je motivatie en passie juist moeten aanmoedigen.

3. ‘Je wordt niet betaald om na te denken’

Als secretaresse heb je vaak juist goede ideeën om het werkproces te verbeteren. Het is belangrijk dat je manager naar je ideeën luistert, zeker nu je steeds vaker een sparringpartner bent.

4. ‘Ik maak de regels niet’

Ook al kan dit waar zijn, hiermee ondermijnt je manager zijn autoriteit en gedraagt hij zich als een marionet van het topmanagement. Hoe kan je manager anders met een klacht tegen het bedrijfsbeleid omgaan? Zorg ervoor dat de klacht bij de juiste mensen terecht komt, scheep het niet zomaar af met dit excuus.

5. ‘Je werk is wat ik zeg dat het is’

Je manager geeft je met deze uitspraak geen ruimte om zelf met initiatieven te komen.

6. ‘Zo doen we het altijd’

Ook al doet een bedrijf al jarenlang dingen op dezelfde manier, dan wil dat niet zeggen dat er geen efficiëntere werkwijze is.

7. ‘Ik neem het mee’

Vertaald: “Het maakt mij niet uit wat jij denkt, en ik doe alsof je nooit je mening hebt gezegd.” Niet echt hoopgevend.

8. ‘Dat klinkt als een persoonlijk probleem’

Je manager zou nooit je persoonlijke problemen over de schutting moeten gooien. Het is juist belangrijk dat hij meedenkt over een waardevolle oplossing, voordat het je werk gaat beïnvloeden.

Bron: Facto

Lees ook: Vier voorwaarden voor een krachtige samenwerking met je manager

Reageer op dit artikel