nieuws

Einde vaste telefoonlijn op kantoor in zicht

Taal en communiceren

De vertrouwde vaste telefoonlijn lijkt definitief de strijd te hebben verloren. Op de werkvloer communiceren mensen nu vooral via mobiele telefoons of met e-mail. Zeker 65 procent van de werknemers gebruikt de archaïsche telefoonlijn niet meer.

Einde vaste telefoonlijn op kantoor in zicht

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Peil.nl in opdracht van Universal Communications-specialist StartReady en Plantronics.

Vaste telefoonlijn

Waar e-mail en mobiele telefonie op plek 1 en 2 belanden van populairste zakelijke communicatietools, komt de vaste telefoonlijn pas op plek 4, na het face-to-face-gesprek. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat een meerderheid (62 procent) van de deelnemers naast telefonie ook andere communicatiemiddelen tot hun beschikking wil hebben om contact te leggen.

Flexibiliteit

De beperkte populariteit van de vaste telefoon kan worden verklaard door de behoefte aan flexibiliteit. Met internettelefonie, op de smartphone, tablet of pc, is veel meer mogelijk dan met de ‘ouderwetse’ manier van bellen. Er vindt dan ook een verschuiving plaats naar integratie van deze middelen. De populaire smartphone speelt een faciliterende rol in deze ontwikkeling.

Skype

Als het gaat om internettelefonie, zien respondenten verschillende voordelen: 33 procent noemt videobellen als belangrijkste voordeel. Daarna komen scherm delen en conference calling (beide 24 procent). 38 procent verwacht dan ook in de toekomst meer te gaan bellen over het internet. Skype en Skype for Business (voorheen Microsoft Lync) zijn veruit de meest gebruikte platformen voor internettelefonie, met een marktaandeel van 76 procent.

Bron: overhetnieuwewerken.nl

Reageer op dit artikel