nieuws

Bekijk nu het Management Support Trendrapport 2015

Taal en communiceren

Wat zijn de laatste ontwikkelingen in het secretaressevak? En welke trends spelen er? Het Management Support Trendrapport 2015 geeft antwoord op deze vragen met allerlei leuke feitjes, foto’s, quotes en graphics erbij.

Bekijk nu het Management Support Trendrapport 2015

De secretaressefunctie zou ten dode opgeschreven zijn. Was dit een film en geen bericht, dan zouden hier de treurig-dreigende tonen van The Imperial March passend zijn. Volgens het onderzoek Baanpolarisatie in Nederland van dit jaar van het Centraal Planbureau hoort het vak van secretaresse namelijk bij de snelst krimpende beroepen.

Springlevend

Maar uitsterven? Daar ging trendforecaster Andrea Wiegman onlangs in Management Support Magazine én tijdens het congres Get Connected hard tegenin: “Het secretaressevak blijft springlevend. Organiseren, online en offline, wordt alleen maar belangrijker. Assistants scheppen orde in de chaos, vertegenwoordigen de organisatie en in een economie waarin het draait om relaties en samenwerken voegen professionele ondersteuners blijvend waarde toe.”

Onderzoek

Management Support volgt de ontwikkelingen in het secretaressevak op de voet en kaart graag trends aan. En we vroegen jullie mening hierover. Wat valt jullie op? Welke trends signaleren jullie in je organisatie en functie? Kloppen onze verwachtingen en onze visie op de toekomst met die van jullie? Vandaar het grote Trendonderzoek 2015 in samenwerking met onze partners. Het vertrouwde, jaarlijkse salarisonderzoek maakt hier deel van uit.

Lees het trendrapport

Uit de resultaten van het onderzoek hebben wij een trendrapport opgesteld, met alle resultaten overzichtelijk op een rijtje én met leuke feitjes, foto’s quotes en graphics erbij.

Bekijk het trendrapport hieronder. Als je op het rapport klikt, verschijnt het groter in beeld.

Reageer op dit artikel