nieuws

Top 10 best gelezen berichten van 2015

Taal en communiceren

Van herrie in de kantoortuin tot het kort houden van langpraters: welke berichten zijn door jullie in 2015 het best gelezen? Een top 10. 

Top 10 best gelezen berichten van 2015

Top 10 best gelezen berichten van 2015

1. Foto’s Management Support Live 2015

Wow, wat kregen we een leuke, enthousiaste reacties van jullie op Management Support Live en via social media! Het hele team kijkt terug op een geslaagde, drukke dag vol interactie en verbinding met jullie. Hier zijn de foto’s.

2. 8 Engelse zinnen die je snel verkeerd begrijpt

We spreken allemaal wel een mondje Engels. Zeker wanneer je als secretaresse bij een internationaal bedrijf werkt, moet Engels voor jou geen probleem zijn. Toch is de kans op communicatieve misverstanden nog groot. Want die Engelsen… hebben een hidden language. 8 voorbeelden van Engelse zinnen die je waarschijnlijk verkeerd opvat.

3. 7 grappige kantoorfilmpjes die je niet mag missen

Je productiviteit daalt als je geen pauze neemt, zo blijkt regelmatig uit onderzoeken. Prima excuus dus om tussen het werk door naar een leuk filmpje te kijken. De redactie van Management Support verzamelde 7 grappige kantoorfilmpjes die je niet mag missen. Weet je meteen wat je te doen staat tijdens de volgende pauze.

4. Herrie in de kantoortuin

Ben je net drie minuten geconcentreerd aan het typen, word je weer afgeleid door iemand die aan je bureau komt met een vraag. Na een kort gesprek typ je vol goede moed verder. Maar dan begint het bureau naast je te trillen en te bliepen. Leuk, van die collega’s die hun smartphone vergeten mee te nemen naar een vergadering. Ondertussen draait de printer achter je overuren – arme boom – en beginnen de collega’s drie bureaus verderop een gesprek over de traktaties van hun kinderen. Je zucht eens diep. Concentratie.. wat is dat?

5. Zo houd je langpraters kort

Je introduceert tijdens de teamvergadering een nieuwe manier om efficiënter te werken. Dat vergt flink wat aanpassingen van je collega’s, maar levert veel op. Daar ben je van overtuigd. Een discussie breekt los. En dan begint een collega een eindeloos durend betoog. Je idee dreigt weg te zakken in deze verbale blubber vol zijpaden. Collega’s kijken verveeld op hun smartphone. Hier vijf tips om de langprater effectief en diplomatiek te onderbreken.

6. Secretaresse krijgt bizarre kledingeis

Een secretaresse moet van haar baas op hoge hakken lopen en strakke satijnen kleding dragen. Ook noemt hij haar regelmatig ‘glimkont’. Wat zegt de rechter over deze bizarre kledingeis?

7. 8 dingen die een respectvolle manager nooit zal zeggen

‘Je wordt niet betaald om na te denken’  of ‘Dat klinkt als een persoonlijk probleem waar ik niets mee te maken heb’. Klinkt niet echt als de manager van het jaar hé? Een lijstje met 8 dingen die een respectvolle manager nooit tegen je zal zeggen.

8. Zo laat je ze luisteren

Stel: je moet tijdens een teamvergadering een korte presentatie houden. Na drie minuten zie je de aandacht verslappen, kijkt de ene collega uit het raam, de andere naar de koekjes op tafel en een derde collega is onopvallend (denkt hij) met zijn telefoon bezig. Dat wil je natuurlijk niet, want iedereen moet naar je verhaal luisteren. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Peter van der Geer, partner bij Debat.NL, geeft vijf tips voor meer natuurlijk gezag.

9. 3 geweldige manieren om als assistant een compliment te krijgen

Als assistant werk je achter de schermen en zorg je dat alles glad verloopt. Het gevaar hierbij is: onzichtbaarheid. Nu heeft iedereen, in welke functie ook, behoefte aan een compliment op zijn tijd, of beter gezegd: dat je inspanningen gezien worden. Anna Tjumina, Private & Business assistent bij Preferred Assistant, heeft 3 wereldtips voor je om dat als assistant of secretaresse voor elkaar te krijgen.

10. 9 grote kantoorergernissen

Luidruchtige collega’s, deadlines waar niemand zich aan houdt, falende computers, onbegrijpelijke e-mails… het zijn kantoorergernissen die we allemaal herkennen. Even lekker klagen mag best een keer. Management Support zet daarom een lijstje met negen kantoorergernissen op een rij. Want nee, je bent niet de enige die last heeft van die collega die smakkend een appel of een bos wortels naar binnen werkt.

Reageer op dit artikel