nieuws

Dag thuis werken? Zo krijg je je manager zover

Taal en communiceren

Wat zou je graag een dagje thuis werken, maar helaas: zo gewoon is dat nog niet op jouw kantoor. Het zou prima kunnen met je werkzaamheden. Zou het helpen om het zo te brengen aan je leidinggevende? Misschien als hij je heel hoog heeft zitten. Maar je kunt het slimmer aanpakken.

Dag thuis werken? Zo krijg je je manager zover

Thuiswerken

Twee suggesties:

  • Verleen hem of haar eerst een kleine gunst. In zijn hoofd ontstaat dan een onbewuste mentale rekening die rechtgezet moet worden. Als je eerst iets geeft en daarna iets vraagt, is de kans stukken groter dat het lukt.
  • Verwoord het zó dat het aantrekkelijk voor hem of haar wordt: ‘Wist je dat ik elke dag een uur in de file sta? Als ik nou eens een dagje thuis werk, kan ik een uur extra aan die klus werken!’

Overtuigingskracht

Als je een ander wilt overtuigen, moet je niet uitgaan van jezelf (wat wil ik of wat wil ik niet), maar van de mogelijke wensen en angsten van die ander. Pas dán krijgt je boodschap echte overtuigingskracht.

Begin bij het brein van de ander, verken waar je sociale bewijskracht kunt inzetten en luister goed naar je eigen woorden. Je overtuigingskracht krijgt er een enorme boost van!

Tip

Meer leren over de beste manier om iemand te overtuigen? Tijdens de Workshopdagen op 12, 13 en 14 april geeft Sarah Gagestein de workshop Harder praten helpt niet.

Reageer op dit artikel