nieuws

Ziekmelden? Via de app graag!

Taal en communiceren

Even het rooster checken op je smartphone of je ziekmelding doen via de app. Medewerkers willen meer en meer hun HR-zaken regelen via hun mobieltje of tablet. De vraag hiernaar groeide het afgelopen jaar van 36 naar 41 procent. Werknemers vragen namelijk steeds meer eigen regie over hun HR-zaken: zeven op de tien vindt dit belangrijk.

Ziekmelden? Via de app graag!

Dit blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmark-onderzoek van clouddienstverlener Raet. Het bedrijf ondervroeg hiervoor 1.146 Nederlandse werknemers, 506 HR-managers en 117 bestuurders uit verschillende branches.

Ziekmelden

Tijdbesparing, dat is de belangrijkste reden voor medewerkers om zaken via de mobiele app te regelen. Ook vinden ze het belangrijk dat ze hun HR-zaken tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen uitvoeren (32 procent); mobiele apps kunnen hen hierbij goed ondersteunen. HR-processen die medewerkers het liefst via een HR-app willen regelen zijn het inzien van het rooster en ziekmeldingen doen (beide 66 procent), gevolgd door roosterwijzigingen doorgeven (63 procent) en het bekijken van salarisstrookjes (58 procent).

Zelf aan het roer

HenkJan van Commenee, productmanager e-HRM bij Raet: ‘Het onderzoek laat zien dat 64 procent van de medewerkers hun HR-zaken graag tijd- en plaatsonafhankelijk wil regelen. Medewerkers vinden het steeds belangrijker dat ze zelf aan het roer staan van alles wat met hun eigen HR te maken heeft. Ze verwachten steeds meer van hun werkgever dat zij dit digitaal ondersteunen.’

Reageer op dit artikel