vraag & antwoord

Hoe bereid ik me goed voor op het maken van een jaarverslag?

Taal en communiceren

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen voor het maken van een jaarverslag. Grote bedrijven nemen acht maanden de tijd tussen planning en presentatie. Maar ook voor kleine bedrijven geldt: begin op tijd. Hou je aan een stappenplan. Stappenplan voor het maken van een jaarverslag1. Bedenk of je zelf wilt schrijven of uitbesteden.2. […]

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen voor het maken van een jaarverslag. Grote bedrijven nemen acht maanden de tijd tussen planning en presentatie. Maar ook voor kleine bedrijven geldt: begin op tijd. Hou je aan een stappenplan.

Stappenplan voor het maken van een jaarverslag
1. Bedenk of je zelf wilt schrijven of uitbesteden.
2. Maak een planning.
3. Bepaal wat het doel van de organisatie is.
4. Omschrijf het (gewenste) imago.
5. Breng de doelgroepen in kaart.
6. Bedenk wat die doelgroepen moeten weten.
7. Bedenk een thema.
8. Maak een inhoudsopgave.
9. Instrueer tekstschrijvers, vormgevers en drukkers.
10. Zorg op tijd voor een distributie- en promotieplan.

Reageer op dit artikel