vraag & antwoord

Hoe is de ondertekening met i.o. in het Engels?

Taal en communiceren

i.o. is echt een Nederlandse afkorting (in opdracht). Je kunt in Engelse brieven het Latijnse p.p. (‘per procurationem’ > namens) voor de naam schrijven. In de Engelse correspondentie wordt ook gebruikt: ‘for’ en ‘on behalf of’. Voorbeelden:Yours faithfully,[jouw handtekening]p.p. John Smit (naam van degene voor wie je tekent)Yours faithfully,on behalf of John Smit (naam van […]

i.o. is echt een Nederlandse afkorting (in opdracht). Je kunt in Engelse brieven het Latijnse p.p. (‘per procurationem’ > namens) voor de naam schrijven. In de Engelse correspondentie wordt ook gebruikt: ‘for’ en ‘on behalf of’.

Voorbeelden:

Yours faithfully,

[jouw handtekening]

p.p. John Smit (naam van degene voor wie je tekent)

Yours faithfully,
on behalf of John Smit (naam van degene voor wie je tekent)
[jouw handtekening]

[jouw naam]

Yours faithfully,

[jouw handtekening]

for John Smit (naam van degene voor wie je tekent)

Reageer op dit artikel