vraag & antwoord

Hoe schrijf ik de tijden in het Engels?

Taal en communiceren

In het Engels wordt achter tijden a.m. (ante meridiem, voor 12.00 uur) en p.m. (post meridiem, na 12.00 uur) geschreven. Acht uur ’s morgens wordt dan 8.00 a.m., acht uur ’s avonds wordt 8.00 p.m. Je kunt de punten ook weglaten, maar dan komt am of pm direct aan het getal vast: 8pm. ‘Tussen 8 en 9’ schrijf je als ‘from […]

In het Engels wordt achter tijden a.m. (ante meridiem, voor 12.00 uur) en p.m. (post meridiem, na 12.00 uur) geschreven. Acht uur ’s morgens wordt dan 8.00 a.m., acht uur ’s avonds wordt 8.00 p.m. Je kunt de punten ook weglaten, maar dan komt am of pm direct aan het getal vast: 8pm. 
‘Tussen 8 en 9’ schrijf je als ‘from 8 to 9 a.m.’
Met ‘hrs.’ geef je geen tijden aan, maar alleen de eenheid ‘uur’: ‘It takes us two hours to get to the station.’

Reageer op dit artikel