vraag & antwoord

Kun je Geachte heer Jansen typen en daarachter met de pen ‘Beste Piet’ schrijven?

Taal en communiceren

Een zakelijke brief kun je het beste in zijn geheel typen. Je maakt onderscheid tussen formele (‘Geachte heer …’) en informele brieven (‘Beste …’). In een zakelijke brief die je uit naam van het bedrijf schrijft, gebruik je ‘Geachte heer …’. Je kunt beter niet ‘Geachte heer Jansen/Beste Piet’ naast elkaar zetten. Dan gebruik je de […]

Een zakelijke brief kun je het beste in zijn geheel typen. Je maakt onderscheid tussen formele (‘Geachte heer …’) en informele brieven (‘Beste …’). In een zakelijke brief die je uit naam van het bedrijf schrijft, gebruik je ‘Geachte heer …’.

Je kunt beter niet ‘Geachte heer Jansen/Beste Piet’ naast elkaar zetten. Dan gebruik je de formele en informele stijl door elkaar. Gebruik ook nooit ‘je’ en ‘u’ door elkaar in een brief. Je kunt deze regel ook opnemen in de huisstijl van je bedrijf.

Reageer op dit artikel