vraag & antwoord

Schrijf je internet en intranet met een hoofdletter of met een kleine letter?

Taal en communiceren

Je kunt het met kleine letters schrijven. Toen internet en intranet net bestonden werden de namen als eigennamen beschouwd (zoals namen van personen en bedrijven). Nu zijn de twee volkomen ingeburgerd en worden ze gebruikt om het medium internet/intranet mee aan te geven.  Het zijn dus zaaknamen geworden. Die krijgen net als andere zelfstandig naamwoorden en […]

Je kunt het met kleine letters schrijven. Toen internet en intranet net bestonden werden de namen als eigennamen beschouwd (zoals namen van personen en bedrijven). Nu zijn de twee volkomen ingeburgerd en worden ze gebruikt om het medium internet/intranet mee aan te geven.  Het zijn dus zaaknamen geworden. Die krijgen net als andere zelfstandig naamwoorden en kleine beginletter.

Reageer op dit artikel