vraag & antwoord

Wanneer iemand de titel mr. heeft, hoe is dan de aanhef?

Taal en communiceren

De aanhef voor een meester is: ‘Weledelgestrenge heer’ (je kunt de achternaam eventueel weglaten). Je gebruikt de titulatuur bij voorkeur als de brief heel formeel is, of als de persoon waarde hecht aan het gebruik van titulatuur of als dit gebruikelijk is in de branche (wat het geval is in de juridische wereld). Volgens de […]

De aanhef voor een meester is: ‘Weledelgestrenge heer’ (je kunt de achternaam eventueel weglaten). Je gebruikt de titulatuur bij voorkeur als de brief heel formeel is, of als de persoon waarde hecht aan het gebruik van titulatuur of als dit gebruikelijk is in de branche (wat het geval is in de juridische wereld). Volgens de moderne correspondentienormen kun je in een brief aan een mr. ook schrijven:
Geachte heer Smit
Zeer geachte heer Smit
Hooggeachte heer Smit

In de adressering van je brief en op de envelop zet je:
De weledelgestrenge heer mr. A. Smit

Reageer op dit artikel