vraag & antwoord

Wanneer mag ‘t.a.v.’ met een hoofdletter beginnen? En hoe zit het met ‘dhr.’?

Taal en communiceren

Afkortingen krijgen een punt per woord: ‘ter attentie van’ wordt ‘t.a.v.’ ‘Dhr.’ is echter een combinatie van twee woorden, want ‘de’ en ‘heer’ worden samengevoegd tot ‘dhr’ en de afkorting eindigt met een punt. Afkortingen worden (volgens de NEN-norm voor brieven) aan het begin van een zin met een hoofdletter geschreven: T.a.v. of Dhr. In […]

Afkortingen krijgen een punt per woord: ‘ter attentie van’ wordt ‘t.a.v.’ ‘Dhr.’ is echter een combinatie van twee woorden, want ‘de’ en ‘heer’ worden samengevoegd tot ‘dhr’ en de afkorting eindigt met een punt. Afkortingen worden (volgens de NEN-norm voor brieven) aan het begin van een zin met een hoofdletter geschreven: T.a.v. of Dhr. In het adres kun je ‘T.a.v. dhr.’ gebruiken, maar je kunt T.a.v. ook weglaten en direct met Dhr. (of: De heer) beginnen.

AZ Verzekeringen
T.a.v. dhr. S. Jansen
Postbus 3
2200 AA Delft

AZ Verzekeringen
Dhr. S. Jansen
Postbus 3
2200 AA Delft

Reageer op dit artikel