vraag & antwoord

Wat is een ‘gepatenteerd’ product?

Taal en communiceren

Een bedrijf of particulier kan producten, namen of ideeën laten patenteren. Dat houdt in dat de overheid je het exclusieve recht verleent om een bepaalde uitvinding of product te maken en op de markt te brengen. Een ontwerper steekt geld in productontwikkeling. Als hij patent (ook wel octrooi genoemd) op het product heeft, mogen andere bedrijven dit […]

Een bedrijf of particulier kan producten, namen of ideeën laten patenteren. Dat houdt in dat de overheid je het exclusieve recht verleent om een bepaalde uitvinding of product te maken en op de markt te brengen. Een ontwerper steekt geld in productontwikkeling. Als hij patent (ook wel octrooi genoemd) op het product heeft, mogen andere bedrijven dit productidee niet zomaar stelen en het product ook in productie nemen, of een product wat er op lijkt onder dezelfde naam gaan verkopen.

Reageer op dit artikel