vraag & antwoord

Hoe geef je grote getallen aan in het Engels?

Taal en communiceren

Wie in het Engels correspondeert, heeft het waarschijnlijk al gemerkt: Britten gebruiken afkortingen bij grote getallen en bedragen. Het voordeel daarvan is dat je in plaats van $95,000.0 met $95K kunt volstaan. En bij een bedrag als dit: £450,000,000,000 is £450B zelfs veiliger, gezien de vele nullen op een rij. Hieronder zie je welke afkortingen […]

Wie in het Engels correspondeert, heeft het waarschijnlijk al gemerkt: Britten gebruiken afkortingen bij grote getallen en bedragen. Het voordeel daarvan is dat je in plaats van $95,000.0 met $95K kunt volstaan. En bij een bedrag als dit: £450,000,000,000 is £450B zelfs veiliger, gezien de vele nullen op een rij. Hieronder zie je welke afkortingen welke hoeveelheden betekenen:

K => thousand;
M => million;
bn of B => billion;
T => trillion.

Tip: Britten zetten in een getal een punt waar wij een komma zouden zetten, en andersom!

Bruikbare Engelse zinnen in e-mail
Engelse werkwoorden in het Nederlands
Afkortingen in Engelse e-mails
Engelstalige verbindingswoorden

Boek: Secretaressewijzer 18, Europees corresponderen
Boek: Taalanker 66, Internationale afkortingen
Training: Fast Track, Engels voor managementondersteuners

Reageer op dit artikel