vraag & antwoord

Babies, baby’s of babys

Taal en communiceren

Wat is het juiste meervoud van baby? Ik kom het namelijk op heel veel verschillende manieren tegen. Het meervoud van baby is baby’s. De regel voor de meervouds-s is eenvoudig: je zet een -s aan het woord vast. Als er een onleesbaar of onjuist woord ontstaat, plaats je een apostrof (‘). Een -s vast aan […]

Wat is het juiste meervoud van baby? Ik kom het namelijk op heel veel verschillende manieren tegen.

Het meervoud van baby is baby’s. De regel voor de meervouds-s is eenvoudig: je zet een -s aan het woord vast. Als er een onleesbaar of onjuist woord ontstaat, plaats je een apostrof (‘). Een -s vast aan het woord auto levert autos op. Dit is niet juist, dus zet je er een apostrof (‘) tussen: auto’s. Achter café kun je zonder problemen een s zetten omdat het accent aigu ervoor zorgt dat de uitspraak van de e niet verandert. Het is daarom cafés. Op basis van die regel zou je kunnen denken dat babys correct is. Immers, de uitspraak verandert niet. Toch is babys niet juist. De vorm babies lijkt goed omdat we het regelmatig zien. Maar dit is de Engelse meervoudsvorm. In het Nederlands is baby’s het enige juiste meervoud van baby.

Reageer op dit artikel